Många människor har golf som ett aktivt fritidsintresse och motionsform. Förr såg man golf lite som något bara samhällets grädda ägnade sig åt. Idag är det nästintill ett folknöje. Man umgås på golfbanan, inte bara med sina gamla vänner och äkta hälfter, utan även med kollegor. Och så får man nya vänner för livet genom golfklubben. Därför betyder det en hel del att tillhöra en golfklubb som man trivs i så att man får vara med och utvecklas tillsammans med andra. En golfklubb blir som ett andra hem där man även umgås utan klubbor, över en bit mat på fest eller bara lunch efter dagens runda. 

 

Golf som friskvård

Nu kan du få golfspelandet betalt av din arbetsgivare. Äntligen har skatteverket sagt ja till att tillåta golf som träningsform för att få friskvårdsbidrag. För vilken motion det är i golfAtt gå runt en 18 hålsbana till exempel, det tar sin tid. Så när du väl har satsat på golf kommer du aldrig mer att ha tråkigt, eller inte veta vad du ska göra av din tid. Det du satsar på golfklubben är tid du spenderar för att må bra, koppla av, vistas i naturen och tänka på annat än bara vardagsbestyr ett tag. 

 

 

Packa golfklubborna till semestern

Inbitna golfare förlägger sina semestrar så att det blir tillfälle till golf. Inte bara något enstaka tillfälle förresten, de väljer ofta resmål och platser efter bra golfanläggningar. Ibland åker man genom Sverige för att besöka någon släkting, goda vänner, eller för att semestra på annan ort och se något annat. Då passar det bra att stanna till vid en klassisk vägdelare i Sverige. Nära både väg 40 och E4 finns en 18 hålsbana i Jönköping, med egen golfklubb, där det också finns stuguthyrning, plats för husvagn och förstås hotell i närheten. Det kan inte bli mer lägligt.