Många unga tjejer och killar drömmer om att få rida. De behöver en häst i sina liv. Men många av dessa unga drömmare bor också inne i stan, med dåliga förutsättningar för att ha häst själv. Man kanske bor i en lägenhet mitt i Stockholm. Då är det inte så praktiskt att vara hästägare. I alla fall inte om man tänkt att ha hästen i lägenheten. Det hade varit trångt, blivit otroligt skitit och ärligt talat vore det också djurplågeri att förvara en häst inomhus. 

Då får man istället försöka hitta en ridskola i Stockholm. Någonstans där hästarna inte bor i en trång trerummare mitt på Södermalm. Någonstans där det finns både stall och hage, och där barnen kan få lära sig att rida. Det är nog den bästa lösningen för alla som bor i stan men fortfarande känner ett behov av hästar i sitt liv. På det sättet går det både att ha kakan och att äta den. 

 

Respektera hästen

Vad många dock kanske inte inser innan de börjar på ridskola är att mycket av hästskötseln handlar om väldigt mycket annat än just ridning. Du måste lära dig ta hand om hästen. Som hur du ska göra för att rykta den eller skrapa hovarna. Generellt måste du lära dig respektera hästen och dess integritet. Hästar är djur med mycket personlighet. De tycker inte om att bli överraskade, och de håller inte igen i sparkarna. 

Men allt sådant där får du lära dig på ridskolan. Du lär känna din sköthäst. Du lär dig allt om hästskötsel, hur du ska placera sadel och stigbyglar och inte minst hur du kommer upp på ryggen och håller balansen. Det är någonting alldeles extra att sitta på hästryggen. Speciellt för dig som spenderar dagarna i stadsmiljö. Här ute på ridskolan släpps du fri att få vara dig själv.